Separatoare din polietilena – CHRISIM INSTAL
Separatoare din polietilena – AVANTAJE:
- greutatea redusă,
- manipularea uşoara,
- rezistentă la substanţe chimice active,
- durabilitate ridicată,
- rezistenţă totală la ingheţ si la temperaturi până la 60 C.
Separatoare de hidrocarburi din polietilenă
Separatorul de hidrocarburi este o parte a echipamentului a cărui scop este să oprească hidrocarburile şi materiile insolubile prezente în apele pluviale deversate. În general conţine două compartimente: un decantor şi un separator.
Apa prelucrată conţine hidrocarburi sub 5 mg/l, în concordanţă cu buletinul de analiză al NF EN 858-1şi NTPA-001 la modelele de separatoare cu filtru coalescent. Exista şi separatoare de hidrocarburi cu by-pass care au aceleaşi funcţii ca şi un separator obişnuit dar permit tratarea debitelor mai mari în caz de furtună, până la de cinci ori debitul nominal. Cantitatea de apă care intră în compartimentul separatorului este limitată. Totuşi, când debitul este peste limita admisibilă, nivelul ridicat este evacuat prin by-pass, fără să perturbe funcţionarea separatorului.
Avantajele separatoarelor din polietilena sunt greutatea redusă, manipularea mai uşoara, rezistentă la substanţe chimice active, în special uleiuri, solvenţi, grăsimi, uleiuri calde, durabilitate ridicată rezistenţă totală la ingheţ si la temperaturi până la 60 C.
Separatoare de grăsimi din polietilenă
Separatorul de grăsimi cu decantor încorporat poate trata debite cuprinse între 1 şi 20 l/s, capabil să prelucreze apa reziduală din restaurante care servesc până la 4.000 de mese zilnic.
Apa reziduală din restaurante si întreprinderi pentru prelucrarea alimentelor este deosebit de agresivă. Polietilena este materialul perfect în aceste situaţii: este extrem de tare şi rezistenta la coroziune. Pereţii netezi împiedică lipirea grăsimilor, uşurând mentananţa. Spre deosebire de separatoarele de oţel a căror pereţi trebuie recondiţionaţi în mod regulat, polietilena este un material care nu necesită mentananţă.
Modul de funcţionare al separatorului de grasimi are la bază principiul decantării. Materialele cu o densitate mai mare decât a apei (nămolul, nisipul) coboară la fundul separatorului, cele mai uşoare (grăsimile) rămân la suprafaţă. Apa încărcată cu grăsimi intră în separator prin orificiul de intrare , care este ajustat cu o duză anti-stropire pentru a preveni perturbarea nămolului şi a grăsimilor deja separate.
Peretele despărţitor reţine nămolul în prima parte, iar sifonul de ieşire împiedică ieşirea grăsimilor din interiorul separatorului. Apa separată de nămol şi grăsimi este evacuată în reţea prin orificiul de ieşire.
Chrisim Instal vă oferă consultanță gratuită în alegerea tipurilor de separatoare de polietilenă potrivite pentru orice proiect.
Nu ezitați să ne contactați cu orice întrebare.
Un consultant cu experiență în acest domeniu vă va prelua și vă va oferi cele mai bune sfaturi pentru alegerea separatoare de polietilenă, de calitate de top, deosebit de durabile si rezistente, și debit potrivit pentru proiectul dumneavostră.
Sunați la 0753094949 pentru detalii.